24x7.lt

Kokių maisto higienos taisyklių reikia laikytis namuose, kad mano šeima būtų saugi?VMVT specialistai atkreipia dėmesį, kad Lietuvoje dažniausiai per maistą plintančiomis ligomis susergama namų ūkiuose, tai rodo, jog kažkuriuo maisto gaminimo etapu, nėra laikomasi tinkamos ir kruopščios higienos.

daugiau

Europos maisto saugos tarnyba: tabletė per dieną sveiką daro kiekvieną?EFSA specialistai įspėja vartotojus - maisto papildai neturėtų būti laikomi subalansuotos sveikos mitybos pakaitalu.  Moksliniais tyrimais nustatyta – daugumai žmonių maisto papildų net nereikia, nes visavertė mityba aprūpina juos visomis reikalingomis maistinėmis medžiagomis, išskyrus vitaminu D, jei mažai laiko praleidžiama saulėje. Žmogaus organizmui reikalingas tik tam tikras kiekvienos maistinės medžiagos kiekis, todėl vartojant didesnius kiekius poveikis nebūtinai bus efektyvesnis. Tuo tarpu EFSA ekspertai teigia, kad didelėmis dozėmis vartojamos kai kurios medžiagos gali turėti neigiamą poveikį ir net pakenkti sveikatai.

daugiau

Besiruošiantiems į gamtą: atskleidžia, kuriuos žmones uodai gelia dažniauVasarą išvykus į gamtą su kompanija gali iškilti klausimas: kodėl vienus žmones uodai sukandžioja labiau negu kitus?

daugiau

Rekomendacijos karščiui jautriems žmonėmsPrognozuojant artėjantį karštį, Higienos instituto specialistai rekomenduoja, kaip apsisaugoti nuo karščio keliamų grėsmių. Karštis gali paveikti kiekvieno žmogaus sveikatą, bet ypač jautrūs yra kūdikiai ir vaikai iki 4 metų amžiaus, 65 metų amžiaus ir vyresni žmonės, asmenys, turintys antsvorio, dirbantys sunkų fizinį darbą, sergantys įvairiomis ligomis (endokrininės, inkstų, širdies ir kraujagyslių sistemų). Per karščius galima nukentėti dėl nudegimų, šilumos smūgio, saulės smūgio, hipoksijos (deguonies bado). Atsižvelgdami į tai, visuomenės sveikatos specialistai ragina nebūti abejingiems savo ir artimųjų sveikatai.

daugiau

Kai vasaros saulė nedžiugina: senjorų vienatvės spąstaiKol žmogus turi mėgstamą veiklą, yra apsuptas mylinčių artimųjų, siekia žinių, mokosi naujų įgūdžių, yra kupinas energijos ir geros nuotaikos, tikėtina, kad gyvena visavertį gyvenimą. Nors psichologiniai sunkumai gali užklupti įvairaus amžiaus žmones, vis dėlto Lietuvoje yra daugybė vienišų senjorų, kurie, jaučia liūdesį, nežinomybės baimę. Ekspertai sutinka, kad dėl įtempto gyvenimo žmonės rečiau aplanko savo artimuosius, o kai kurie senjorai visiškai neturi su kuo pasikalbėti ar priežasčių išeiti iš namų ir džiaugtis vasaros saule.

daugiau

Kaip namų vaistinėlės turinys gali padėti palengvinti menopauzęMenopauzė tampa išbandymu kiekvienos moters gyvenime, ne mažiau iššūkių kyla ir laikotarpiais prieš menopauzę bei po jos. Kaip namų vaistinėlės turinys gali palengvinti šį laikotarpį? Menopauzė, pasak „Gintarinės vaistinės“ vaistininkės Ingos Pociulienės, yra natūralus reiškinys moters gyvenime, sąlygotas senkančios kiaušidžių funkcijos. Moteris gali palengvinti jos simptomus ir pagerinti gyvenimo kokybę, vartodama maisto papildus ar homeopatinius vaistinius preparatus.


daugiau

Geomagnetinė audra: kaip pasirūpinti savo sveikata?Sklindant žiniai, kad Lietuvoje liepos mėnesį siautėja geomagnetinės audros, mokslininkai išskiria vieną datą – liepos 12-ąją, kada audra bus pati stipriausia šį mėnesį. Šiuo laikotarpiu gyventojus gali kamuoti tokie simptomai kaip padidėjęs kraujospūdis, galvos, raumenų ir sąnarių skausmai, bendras silpnumas bei netgi lėtinių ligų paūmėjimas.

daugiau

Kai saulė ne tik lepina, bet ir kelia pavojų: kaip atpažinti saulės ir šilumos smūgius?Nors ir gyvename platumoje, kurioje lengva pasiilgti saulės, vasaros karščiai gali tapti nemenku iššūkiu organizmui. Pavyzdžiui, saulės ir šilumos smūgiai – vieni iš dažniausiai šiuo laikotarpiu pasitaikančių sveikatos sutrikimų, kuriuos patyrus ir laiku negavus reikalingos pagalbos, žmogui gali grėsti net mirtis.

daugiau

Psichologė pataria: veiksmingi būdai, kaip įveikti kelionių nerimą ir mėgautis poilsiuNors kelionės – nekantriai laukiama ir gražiausius prisiminimus dovanojanti patirtis, kartais ją temdo netikėtai užklupęs nerimas. Jis gali kilti dėl skirtingų priežasčių: skrydžio baimės, nežinomybės, negalėjimo kontroliuoti situacijos ar rizikos pasiklysti svetimoje šalyje. Nors daugelis keliautojų, nesvarbu, ar tai būtų pirmoji, ar tūkstantoji jų kelionė, likus kelioms dienoms iki išvykimo jaučia nerimą, anot psichologės Ugnės Juodytės, yra keli praktiški būdai, padėsiantys nerimą sumažinti.

daugiau

Nepelnytai sumenkinta duona: į mitybą ją įtraukti ne tik galima, bet ir būtinaNusprendus laikytis subalansuotos mitybos ir valgyti sveikai, esame linkę pulti į kraštutinumus – drastiškai keisti mitybos įpročius, laikytis nesubalansuotos dietos ar atsisakyti kai kurių produktų kategorijų. Neretai vienas pirmųjų žingsnių būna iš mitybos raciono visiškai išbraukti duoną. Dietologė Auksė Gečionienė sako, kad grūdiniai produktai yra vienas iš sveikatai palankių ir rekomenduojamų elementų, tad duona valgyti ne tik galima, bet ir būtina.

daugiau
111 - 120 iš 2789 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke